Met de feestdagen in zicht dreigt er een tekort te komen aan Champagne

Met de feestdagen in zicht dreigt er een tekort te komen aan Champagne

Delen Pin dit Tweet Geplaatst op 1 november 2021

Aan het begin van de coronacrisis zaten de champagne huizen nog met een overschot aan champagne. De lockdown en beperkingen betreft het vieren van oud en nieuw, evenementen zoals een bruiloft en het sluiten van de horeca zorgde er voor dat er veel minder champagne werd ingekocht dan normaal.

De vraag naar champagne stijgt

Dit jaar ligt de verkoop van champagne al een derde boven die van 2019. Voor de champagne huizen kwam de vraag als een verassing en met de extra verkopen zijn de verliezen van de afzetmarkten als de horeca, cruiseschepen en de afgelaste evenementen ruim gecompenseerd. De vraag wordt mede verklaard doordat er over het algemeen meer gespaard is tijdens de crisis en nu we weer bij elkaar mogen komen en iets te vieren hebben hier dan ook wat meer aan willen uitgeven. Ook de verkopen in de overige landen als Frankrijk en Verenigd Koninkrijk zijn fors gestegen.

Waardoor komt het tekort?

Door gestegen vraag en het feit dat de productielocaties tijdens de pandemie twee maanden gesloten zijn is er een achterstand in de productie die niet meer ingelopen kan worden. Daarnaast is er een tekort aan grondstoffen waardoor er ook een tekort is aan champagne flessen. Alle reden dus om nu goed in te slaan voor de feestdagen en de cappaciteit van uw wijnbewaarkast optimaal benutten.
Gerelateerde artikelen

19-10-2021
Wat voor invloed hebben de wereldwijde leveringsproblemen op mijn order?
Waarschijnlijk is het u niet ontgaan, maar momenteel zijn er wereldwijd problemen met leveringen van tal van producten. Als oorzaken worden genoemd: tekort aan grondstoffen, economisch herstel, logistieke problemen.
28-10-2019
Goede tips voor wijnopslag
Of u nu een verscheidenheid aan wijnen voor uw restaurant op de juiste manier wilt bewaren of op zoek bent naar langdurige wijn opslag, er zijn een paar dingen die u altijd moet onthouden. Houd rekening met belangrijke factoren zoals temperatuur, vochtigheid en blootstelling aan lucht of licht. Bove…
24-10-2019
Hoe bewaart u uw wijn?
Kiest u voor een wijnbewaarkast of een wijnklimaatkast. En wat zijn de voordelen van beide kasten?

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten