Hoe bewaart u uw wijn?

Hoe bewaart u uw wijn?

Delen Pin dit Tweet Geplaatst op 24 oktober 2019

Kiest u voor een wijnbewaarkast of een wijnklimaatkast. En wat zijn de voordelen van beide kasten? WIj van Horeca.com geven u graag meer informatie over deze twee wijnkasten. 

De juiste omstandigheden voor uw wijn 

U bent een echte wijnkenner die al veel tijd en geld heeft geïnvesteerd in de heerlijkste kwaliteitswijnen. Nu dient u alleen nog de wijnen in het beste en optimale klimaat te bewaren. De juiste omstandigheden waarin de wijn zijn volle aroma en smaak zou kunnen ontwikkelen. Verkeerde opslag zou kunnen betekenen dat de volle aroma en smaak verloren kunnen gaan of zelfs kan bederven. Voor de juiste opslag moet u rekening houden met drie factoren die de wijnen optimaal zullen beschermen:

  • de juiste temperatuur;
  • optimale luchtkwaliteit;
  • en bescherming tegen Uv-licht.

Warmte en droogte is funest voor uw wijnen 

Een wijnkelder in huis is tegenwoordig bijna niet meer haalbaar. Dit komt door het ontwerp van nieuwe huizen. Door de isolatie in deze nieuwe huizen is het meestal te warm en te droog om uw kwaliteitswijnen goed te kunnen bewaren. Zoals u waarschijnlijk inmiddels wel weet, is dat een te warme omgevingstemperatuur funest is voor het bewaren van uw kwaliteitswijnen. Door de droogte van de ruimte is de kans veel groter dat de wijnkurken kunnen uitdrogen en hierdoor kunnen de wijnen bederven. Voor langdurige opslag wordt daarom ook aangeraden dat de wijnen tussen de +10°C en de +12°C wordt bewaard. Met temperatuurverhogingen van 10°C wordt de biochemische reactiesnelheid verdubbeld of zelf verdriedubbeld.

Bewaar uw wijnen in een wijnbewaarkast 

Een mooi en goed alternatief hiervoor is een wijnbewaarkast. Deze bewaart uw wijnen met een constante en gelijke temperatuur in een optimaal klimaat. De wijnen in een wijnbewaarkast kunnen zich ontwikkelen om hun perfecte smaak te kunnen bereiken. Met een uitgebreid assortiment aan wijnbewaarkasten staat Liebherr bovenaan de lijst voor het bewaren van uw kwaliteitswijnen. Met een opslagcapaciteit van 12 Bordeauxflessen van 0,75 liter tot 312 Bordeauxflessen van 0,75 liter is er altijd wel één geschikt voor uw behoeftes. Een ander alternatief hiervoor zijn de Liebherr GrandCru wijnbewaarkasten. Deze zijn uitgebreider en luxer dan de Liebherr wijnbewaarkasten. Door de verschillende mogelijkheden in de GrandCru serie is er altijd wel een wijnbewaarkast voor u. 

Wijnklimaatkasten voor de juiste drinktemperatuur 

Mocht u wijn willen bewaren op drinktemperatuur dan is de Liebherr wijnklimaatkast de juiste kast voor u. Wijnklimaatkasten zijn uitermate geschikt voor het op voorraad houden van verschillende wijnsoorten op de benodigde drinktemperaturen. In deze apparaten worden door het toepassen van speciale componenten verschillende temperaturen bereikt. In het bovenste deel kunnen bij +18°C bijvoorbeeld rode wijnen worden bewaard, terwijl het onderste gedeelte met een temperatuur van +5°C bijzonder geschikt is voor het bewaren van champagne. Ook kunt u in het midden van de kast tientallen flessen op de ideale keldertemperatuur van rond de +11°C langdurig bewaren.

Altijd de juiste kast voor uw wijnen 

Door middel van het elektrische besturingssysteem van Liebherr samen met de laatste innovatie in de koeltechniek bent u gegarandeerd van de juiste temperaturen in uw wijnbewaar- of wijnklimaatkast. Ook als de omgevingstemperatuur erg fluctueert.

Liebherr Fresh Air filter - Horeca.com

Liebherr kasten zijn uitgerust met een ingebouwde FreshAir filter. Dit filter zorgt voor een optimale luchtkwaliteit voor het bewaren van uw speciaal wijnen. Het filter voorkomt de overdracht van omgevingsgeuren naar het interieur, geuren die de smaak van uw wijn kunnen aantasten.

FreshAir Filter

De Vinidor wijnkasten van Liebherr zijn uitgerust met een FreshAir filter in iedere bewaarzone. De wijnkasten van de UWT en WT serie hebben een FreshAir filter die in het scheidingplateau zit geïntegreerd. Deze zorgt hierdoor voor een optimale luchtkwaliteit in beide zones. De FreshAir filters in de wijnkasten zorgen voor een constante luchtvochtigheid die de krimping in de kurk voorkomt. Zonder filter kan het gebeuren dat de kurk uitdroogt. Hierdoor kan er lucht in de fles komen die ervoor kan zorgen dat de alcohol in de fles verdampt. Daardoor kan de wijn uiteindelijk gaan bederven.

De wijnkasten van Liebher behouden de kwaliteit van de wijn

De Vinothek wijnklimaatkasten zijn uitgevoerd met verschillende temperatuurzones en lavastenen die voor een constante luchtvochtigheidsgraad zorgen. Ook trillingen kunnen uw kwaliteitswijnen beschadigen. Hiervoor heeft Liebherr een speciale compressor ontwikkeld die werkt op extreem lage vibratie. Hierdoor zijn uw wijnen beschermd tegen trillingen. Bij verschillende modellen is er ook het SoftSysteem deursluiting geïntrigeerd. Deze sluit zichzelf automatisch bij een openingshoek van ca. 45° (30° bij inbouwmodellen) en zorgt ervoor dat de deur rustig en volledig sluit om uw wijnen te kunnen bewaren. De houten bewaarplateaus van Liebherr zijn niet behandeld met verf. Hierdoor kunnen uw wijnen niet beschadigd worden door verfchemicaliën.
Gerelateerde artikelen

05-01-2022
Wat voor invloed hebben de wereldwijde leveringsproblemen op mijn order?
Waarschijnlijk is het u niet ontgaan, maar momenteel zijn er wereldwijd problemen met leveringen van tal van producten. Als oorzaken worden genoemd: tekort aan grondstoffen, economisch herstel, logistieke problemen.
05-01-2022
De beste wijnkast voor u
Wijn op de juiste manier bewaren kan een lastige zaak zijn, maar een gespecialiseerde wijnkast maakt het veel gemakkelijker. Als u de basisprincipes van wijnopslag begrijpt en wat deze units anders maakt, kunt u de beste wijnkast kiezen en het meeste uit uw voorraad wijn halen.
28-10-2019
Goede tips voor wijnopslag
Of u nu een verscheidenheid aan wijnen voor uw restaurant op de juiste manier wilt bewaren of op zoek bent naar langdurige wijn opslag, er zijn een paar dingen die u altijd moet onthouden. Houd rekening met belangrijke factoren zoals temperatuur, vochtigheid en blootstelling aan lucht of licht. Bove…

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten