Het plaatsen van een wijnkoelkast

Het plaatsen van een wijnkoelkast is een belangrijk onderdeel voor het lang bewaren, op hoog niveau, van wijn. Plaats uw wijnkoelkast bij voorkeur in een goed geventileerde en schone ruimte. Houd ongeveer 10 cm aan achterzijde van de wijnkoelkast vrij zodat er voldoende ventilatie kan plaatsvinden. Bouw de koelkast niet in tenzij het een speciaal inbouwmodel betreft! Plaats de koelkast op een stabiele en rechte ondergrond. Zorg dat er een geaarde wandcontactdoos in de buurt is geplaatst waar de stekker van de wijnkoelkast op kan worden aangesloten. Beoordeel de ruimte op extreme temperatuurwisselingen, heel erg koud of juist erg warm. Hier kan de wijnkoelkast wellicht niet tegenop werken en dit kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de bewaarde wijnen.

Stel de poten van de wijnkoelkast optimaal zodat de wijnkoelkast uiterst stabiel staat. Hiermee zorgt u ervoor dat het apparaat geen last kan krijgen van vibraties, bijvoorbeeld van de motor. Maar het voorkomt ook het bewegen van flessen bij het openen en sluiten van de deur. Hierdoor zullen uw wijnen onder de meest gunstige omstandigheden worden bewaard wat de kwaliteit natuurlijk zeer ten goede komt!

Voor inbouwtypes geldt in ieder geval dat de ventilatie te allen tijde instant moet blijven. Belemmer de plint aan de voorkant van de wijnkoelkast niet. Ook dit type koelkast moet stabiel worden geplaatst. En zorg er natuurlijk voor de deur gemakkelijk kan worden geopend en gesloten.

Zowel voor normale als inbouwkoelkasten dient u de instructies uit de bijgeleverde handleiding nauwkeurig op te volgen.

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten