Rijping van wijn

Lang bewaren en rijping van wijnen

Voorwaarde voor lang bewaren en rijping van wijnen is een constante temperatuur. Bewaartemperaturen verschillen van drinktemperaturen. Voor de meest wijnen ligt, dus voor zowel rood als wit, de beste bewaartemperatuur ergens tussen +10°C en +12°C. Als je serieus wijn wil bewaren of wil laten rijpen dan is moderne koeltechniek met nauwkeurige elektronische besturing onmisbaar.

Het geheim van een succesvolle flesrijping

Wijn ontwikkelt haar smaak het best in flessen bij een constante, lage temperatuur tussen de 10°C en 12°C. Warmte schaadt de flesrijping en is funest voor de fijnere geurtonen. Zuurstof, die meestal door uitgedroogde kurken tot de flessen doordringt, is ook schadelijk voor het rijpingsproces. Bij een luchtvochtigheidsgehalte van boven de 50% blijft de kurk intact, de fles verzegeld en wordt de wijn beschermd. Wijnkasten van Liebherr leveren constante bewaaromstandigheden en bieden daarom de optimale omgeving voor flesrijping.

Creëer de best mogelijke bewaaromstandigheden

Een kwaliteitswijn moest ongestoord kunnen rusten onder gereguleerde omstandigheden. Alleen dan kunnen de complexe aroma’s en smaaknuances zich in de fles ontwikkelen. Trillingen, geuren en UV-licht kunnen dit proces verstoren. Zo kan zonlicht biochemische processen in de wijn op gang brengen waardoor kleur en smaak verslechteren. Zelfs trillingen veroorzaakt door voetstappen kunnen de wijn schaden. Als de wijnmoleculen worden verstoord, wordt het natuurlijke rijpingsproces beïnvloed.

De nieuwste klimaattechnologie, de perfecte temperatuur

Wijnkasten van Liebherr beschermen uw wijn tegen schadelijke omstandigheden. Voor een flexibel gebruik kunnen veel Liebherr worden ingesteld op een temperatuur tussen +5°C en +20°C. Vernieuwende technologie zorgt ervoor dat de flessen bij een constante temperatuur worden bewaard.

Aanbevolen bewaartemperaturen:

Zowel voor rood als wit +10°C tot +12°C.

Aanbevolen drinktemperaturen:

Rode wijn +14 °C tot +20 °C.
Rosé +10 °C tot +12 °C.
Witte wijn +8 °C tot +12 °C.
Sekt, Prosecco +7 °C tot +9 °C.
Champagne +5 °C tot +7 °C.

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten