Soorten wijnkoelkasten

Verschil tussen wijnbewaarkoelkasten en wijnklimaatkoelkasten

Het verschil tussen wijnbewaarkasten en wijnklimaatkasten betreft in feite het aantal klimaatzones in de kast. Een kast met één klimaatzone is een bewaarkast. Een kast met meerdere klimaatzones is een klimaatkast.

Afhankelijk van het soort, worden wijnen bewaard op een specifieke temperatuur. Bij het bewaren van verschillende soorten wijnen is het over het algemeen af te raden slechts één temperatuurzone te gebruiken. In dit geval is het verstandig om te kiezen voor een klimaatkast met verschillend instelbare koelsystemen zodat verdeeld over de kast verschillende temperatuurzones beschikbaar zijn.

De topmodellen van zowel bewaar- en klimaatkasten beschikken zelfs over een verwarmingselement zodat ook bij lage omgevingstemperaturen met name rode wijn onafgebroken onder de meest gunstige condities kan worden bewaard.

Wijnbewaarkoelkast

Wijnbewaarkoelkasten beschikken over één regelbaar koelsysteem en één temperatuurzone voor de gehele kast.

Wijnklimaatkoelkast

Wijnklimaatkoelkasten beschikken meestal over twee of drie regelbare koelsystemen waarmee er binnen de kast verschillende klimaatzones kunnen worden ingesteld. Elk koelsysteem beschikt in de regel over een eigen koolfilter.

De instap klimaatkasten beschikken over één koelsysteem waarmee twee apart instelbare temperatuurzones (helemaal boven en helemaal onder) kunnen worden ingesteld, afhankelijk van type kast heeft men dan de beschikking tot wel zes klimaatzones.

Categorieën

Merken

Andere zoek suggesties

Populaire zoekresultaten